MØTER / MÅNEDSBREV / JUNI 2017

KOLSÅS ROTARY KLUBB – MÅNEDSBREV

Juni 2017

06.06   Ut i det blå

                                    Den 6. juni 2017 var det tid for årets tur «Ut i det blå». Det var ca. 40 personer (medlemmer og reisefølge) som ble med i bussen. Tema for turen var: «En reise til ulike steder og bydeler i vårt nærområde - Oslo».

Turen gikk via E18, inn i Granfosstunnelen til Ring 3 frem til Økern/Ulvensplitten. Deretter skulle vi til Stovner, men en liten miss fra guiden ledet oss inn i et villaområde med smale veier på Brobekk og ned igjen på Ring 3 ved Sinsen. Deretter kom vi med nok en feilnavigering inn til det nye området på Løren og så videre mot Ensjø, Helsfyr og ned til Bjørvika.

Vi avsluttet med en sving innom Fornebuområdet før vi returnerte til Wøyen.

Det var en interessant tur til områder de fleste av oss ikke ferdes til daglig. Guiden hadde kunnskap om mye, men også noen store hull i sin viten. Tiedemanns tobakksfabrikk lå på Hasle og ikke på Fyrstikktorget, der lå Nittedals Tændstikfabrik.

Når bussen snudde ved Løren torg, hadde det f.eks vært interessant å få vite at der lå tidligere Løren Leir med Hærens Forsyningskommando (HFK). Nå er HFK en integrert del av FLO som har base i Kolsås leir.

 

13.06

3-min:                         Tore Solem snakket om Rotary’s lover og regler som gjennomgås/revideres en gang i året. Klubbene har sine egne Vedtekter og klubbpraksis som må være i samsvar med Rotary’s lover. Det er viktig at lovverkene revideres slik at de er i «takt med tiden» og ikke forvitres.

Foredrag:                   Egoforedrag

Foredragsholder:       Steinar Medbøe

Resyme:                     Steinar ble født rett etter krigen og fortalte om en lykkelig barndom på Frogner i Oslo med mange pussige episoder. Han var med i ungdommens HV og gjennomførte Nijemingen-marsjen, 40 km x 4 dager, som 17- åring.

Studerte fysioterapi i Berlin, men etter en del praksisår omskolerte hans seg til økonom etter studier på BI. Jobbet deretter innenfor forsikring til han ble pensjonist.

Bedriftslegen konstaterte hepatitt C i 1991 som krevde en svært smertefull behandling. Ble erklært frisk for 8 år siden. Gift med en dame fra Brasil. Datter fra tidligere ekteskap. Bor i toppleilighet på Fornebu med 220 m2 terrasse. Driver med styrketrening, tennis, golf og bridge.

 
20.0

Presidentskifte på Granly                             

Hans Kristian Frogner takket av for sitt presidentår.

Christine Solem, 20 år, var klubbens deltaker på årets RYLA som i år var i Drammen med «Grønt skifte» som tema. Dette ledertreningsseminaret for ungdom i alder 18-28 år var veldig vellykket med gode foredrag og egentrening som leder. Hun hadde knyttet mange kontakter, skapt et nettverk, som hun kan dra nytte av i tiden fremover. Christine fortalte om seminaret på en veldig fin måte. Hun er sikkert et godt lederemne. .

Nils Lydersen fikk overrakt presidentkjede og presidentnål som bevis på at han nå har overtatt presidentrollen.

Det var god bevertning og avslappet atmosfære. En fin avslutning på dette rotaryåret.

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Rykkinn Seniorsenter
Adresse: Hugins vei 9
Postnummer: 1349
Sted: Rykkinn
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 18:30
Møtespråk: no

Klubbens møter:

Klubbmøte

2023-06-13 18:30 - 19:30

Klubbmøte

2023-06-20 18:30 - 19:00

Møtearkivrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...