MØTER / MÅNEDSBREV / MAI 2017

KOLSÅS ROTARY KLUBB – MÅNEDSBREV

Mai 2017

02.05 og 09.05    Elverusken

                                  
                                    Rydding langs Isielva. Det er gledelig å se at det år for år blir mindre søppel, men fortsatt er det noen industrier som må skjerpe seg. Godt oppmøte fra klubbmedlemmene.

 16.05

Foredrag:                   Øl. Typer og hjembrygging

Foredragsholder:       Svein Kvinnsland

Resyme:                     Ølets historie går tilbake til Babylontiden da man dyrket bygg langs Eufrat og Tigris. Siden 1500-tallet har ølet hatt den konsistens som det har i dag med indigriensene: malt, humle og vann.

Kjøpeøl har påskrevet holdbarhet i ett år, men kan oppbevares mye lengre. To hovedtyper: Lager og Ale. I lager inngår pils, bayer og bokkøl.

Prosessen med å produsere hjembrygg tar ca. 7 timer. Deretter må det lagres i 3 måneder før det kan drikkes.

 23.05

3-min:                         Jon Ramberg snakket om status i Polio +. Det har vært et tilbakefall i 2016 i Afganistan og Nigeria, men bedrer seg igjen i 2017.

Foredrag:                   Saudi-Arabias wahabisme

Foredragsholder:       Carl Schiøtz Wibye

Resyme:                     Wibye har vært norsk ambassadør i Saudi-Arabia med sideakkreditering til Jemen og Oman. Han anbefalte Oman for turistbesøk. Oman er vesentlig forskjellig fra de andre landene. Der er det stor frihet og flott natur.

Wahabismen har null toleranse. IS er basert på wahabismen som ble startet i 1744 av en radikal religiøs leder støttet av kongefamilien Saud. Wahabismen styrer religionen i Saudi-Arabia i dag.. Islam betyr underkastelse og er en liste med forbud og påbud. Alle innbyggerne må ha samme tro. All underholdning er forbudt. Feiring av høytider er forbudt bortsett fra to religiøse høytider. Niqab og Hijab er ikke et krav i Koranen.

30.05

Medlemsmøte flyttet til Kolsås Base (tidligere militæranlegget) Verten var Kjetil Nilsen som sto for invitasjonen og sørget for å få samtlige gjennom sikkerhetskontrollen. Besøket talte 26 medlemmer og en gjest, 59 % fremmøte. Kjetil innledet med en generell informasjon om NSM, Nasjonalt tryggingsorgan, som er en tverrfaglig fag – og styresmakt. Dernest ble Jan Pedersen fra forsvaret introdusert som fortalte om Nato fra etableringen i 1949 og utviklingen og historien lokalt her på Kolsås. I dag er det faggruppen fra de mange avdelinger som holder hus her med de mange tilsatte Anlegget har endret seg fra Kolsås leir ble grunnlagt og har nå flere tilsatte enn hva det noen gang har hatt. Det samme kan også sies om bygningsmassene.

Anders Bjønnes fra NSM orienterte så om utviklingen av forsvarets mange avdelinger og deres lokaliseringer. Det flyttes og nye avdelinger dannes med nye navn.  

To grupper fikk endelig en guidet tur i leirområdet, meget interessant.

En stor takk fra deltakerne til Kjetil.

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Rykkinn Seniorsenter
Adresse: Hugins vei 9
Postnummer: 1349
Sted: Rykkinn
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 18:30
Møtespråk: no

Klubbens møter:

Klubbmøte

2023-06-13 18:30 - 19:30

Klubbmøte

2023-06-20 18:30 - 19:00

Møtearkivrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...