Web Analytics Made Easy - Statcounter

Budstikka omtaler høstens første møte

Klubbens første høstmøte med Knut Mugaas som foredragsholder 22. august ble omtalt i Budstikka 28. august under overskriften "Sterk åpning i Kolsås Rotary". Artikkelforfatter var Jon Ramberg.Teksten er som følger: 

Forholdet mellom Kina og Russland er utvilsomt ett av aller viktigste forhold mellom land i dag. Etter Russlads overfall på Ukraina er det  også ett av de mest studerte og omtalte. Det var tema for årets første foredragsmøte i Kolsås Rotarylubb i klubbens nye lokaler på Rykkinn seniorsenter denne uken. Foredragsholder var Knut Mugaas, med bred russlandserfaring og -innsikt blant annet fra to stasjoneringer som norsk handelsattasje i Russland. Mugaas ga en særdeles grundig innføring – historisk, politisk og økonomisk, og konkluderte med at Russland var i ferd med å  bli en vasallstat under Kina. Krigen i Ukraina har forsterket ubalansen mellom de to. Økonomisk er Kina integrert i verdensøkonomien på en helt annen møte enn Russland. En tidligere norsk Moskva-ambassadør på det godt besøkte møtet, Leidulv Namtvedt, mintes uenigheten mellom de to kommunistlandene under sin tjenestegjøring i Beijing for mer enn førti år siden og hadde ikke tro på at vennskapet mellom dem vil vare. Klubbpresident Magnar Danielsen takket Mugaas for en særdeles grundig og overbevisende presentasjon som ga anledning til mange kommentarer og spørsmål fra en interessert forsamling.

Kolsås Rotaryklubb vokser – med fire nye medlemmer i forrige rotaryår har klubben nå 46 medlemmer, som møter flittig opp.  Klubbens hjemmeside har fått en oppfriskning og viser til en hver tid det aktuelle møteprogram for høsten, som vil interessere mange. Gjester er alltid velkomne!

 

 

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Rykkinn Seniorsenter
Adresse: Hugins vei 9
Postnummer: 1349
Sted: Rykkinn
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 18:30
Møtespråk: no

Place content here

Møtearkivrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...