Web Analytics Made Easy - Statcounter

Halsbrekkende i Kolsås Rotary

Oljegeolog Nils Engelstad trollbandt en stor og lydhør forsamling på medlemsmøtet 13. september.

Han åpnet med fargerike skildringer fra livet som kvigepasser på båttransport fra USA til Sør-Korea, der han nær var blitt skylt over bord med møkka, og gikk via livet som moskusfarmbestyrer i Troms til fjellklatring i Norge, Canada, Pamir og Himalaya.

Han fikk jobb som geolog og oljefeltforhandler i oljebyen Stavanger hvorfra han til sin store glede oppdaget skikkelige utfordringer for fjellklatrere i Rogalands ukjente fjellheim. Her var det også nære på å gå galt i et snøras som tok ham i Hunnedalen, samme år som han ble reddet av Sea King helikopter under en vinterklatring på Store Skagastølstind i Jotunheimen.

Hoppet på Svolværgeita er en god illustrasjon, det var oppvarming til en ekspedisjon til Mt. Everest som også ble altfor dramatisk.

At han også støtte på en svær gorilla i regnskogen i Gabon hvor han drev med kartlegging av uranforekomster føyer seg til hans uvanlige opplevelser, men ble ikke nevnt på møtet.

Rotarymøtet ble innledet med en skrekkhistorie fra svensk rettsvesen ved vårt medlem Øivind Ekeberg. Neste møte i Kolsås Rotaryklubb er Yrkesforum i Sandvika med byens utvikling som tema.

Skrevet av Jon Ramberg.