Web Analytics Made Easy - Statcounter
PROSJEKTER / GEOLOGISTIEN PÅ KOLSÅS

Et av Kolsås Rotaryklubbs høydepunkt på aktivitetssiden i 2023 var bidraget til oppgraderingen av «geologistien» opp til Kolsåstoppen. Det er Bekkestua Rotaryklubb som har tatt initiativet til oppgraderingen, med Eiksmarka, Bærum Verk og Kolsås Rotaryklubber som hjelpemannskap og økonomisk bidragsytere. Geologistien ble første gang etablert for over 20 år siden, og var nå moden for fornyelse.

Oppgraderingen ble gjennomført 7. september og behørig markert på Geologiens Dag 10. september med Tore Hoff fra Bekkestua RK som veiviser og foredragsholder. Oppmøtet på dagen var upåklagelig, og flere familier med små barn deltok. 

Alt i alt er det nå ni informative montere som står langs stien opp til Kolsåstoppen og på selve platået. Den første står ved Heggelia Naturminne, der det er en fjellvegg full av fossiler. Ytterligere en monter, den tiende, skal etter planen monteres nær Hauger T-banestasjonen og skal ha et kart for å vise vei til de andre. 

Montrene vil bli sett og lest av svært mange, både fra nært og fjernt. Kolsåstoppen er et viktig naturområde og også et landemerke. Område blir mye brukt til rekreasjon og fritidsaktiviteter for Bærums egen befolkning, men det kommer også mange fra andre nærliggende steder. Kolsåstoppen er også internasjonalt kjent på grunn av sin spesielle geologi, og mange kommer langveisfra ens ærend for å studere denne til dels sjeldne geologien. En telling for en del år siden viste et besøkstall på over 80 000.

Bilder fra åpningen:


Rotary-benken på Kolsåstoppen.

Tekst og foto: Magnar Danielsen.

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Rykkinn Seniorsenter
Adresse: Hugins vei 9
Postnummer: 1349
Sted: Rykkinn
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 18:30
Møtespråk: no

Place content here

Klubbens møter denne måneden

Peismøter

2024-05-21 18:30 - 19:30

Klubbmøte

2024-05-28 18:30 - 19:30

Møtearkiv fra
før August 2022rotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...